mandag 15. april 2013

Origami til glede og forargelse...


Ja, her i huset kan altså det meste være til glede og forargelse, gjerne om samme ting og til samme tid... For origami er for meg nesten som meditasjon. En deilig lyd av papir som brettes og nye former som skapes. Å se nye ting bli til kun ved hjelp av et stykke papir og mine to hender. Og tro nå ikke at mine to hender er små og netthendte! Nei, de er langt fra små og yndige, så om du tror dine fingre er for store til å drive med brettekunst kan jeg berolige deg.

Over her ser dere at det ikke alltid er like lett å få kanter helt jevne (min lille forargelse). Boken jeg valgte meg var gammel og med sprøtt papir. Derfor ble det ikke den skarpe finishen som jeg så gjerne skulle hatt. Men her fikk det bli litt av sjarmen.


Men som sagt, ikke bare til glede, men også forargelse... 8andres større enn min).
For mens jeg sitter i min egen lille distre verden. Tenker over livets krumspring og løser verdensproblemer (.... ja særlig.... hehe) tenker jeg ikke over at de rundt meg kanskje ikke er like glad for lydene papiret lager. For diamantene over her er faktisk ganske store. Da blir det mye papir og mange bretter og brettinger som skal utføres per stykk. Så mens jeg nyter mitt eget distre univers blir jeg etter hvert oppmerksom på at det er fire øyne som stirrer på meg. To stykk hoder ser bebreidende på meg og papiret. For, det er jo FOTBALLKAMP på TV'en og det går jo ikke an å høre hva de sier!!!

At jeg ikke kan forstå det..?
De kan da vel se? Sette opp lyden? GJØRE NOE ANNET FORNUFTIG ????!!!!?!?!?

Hehe. Så forargelse også. Men, de liker det litt også... For så lenge jeg er opptatt med mitt får de styre fjernkontrollen. Det vil altså si, tilnærmet alltid... For å sitte i ro med fingrene går ikke. Så det så.

Diamantene over her fikk sine former ved en feil. Jeg glemte nemlig hvor mange bretter jeg måtte ha på langs for å få rette buen til baller der jeg satt og filosoferte over livets merksnodigheter. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. For dråpeformen ble nydelig! Disse to henger nå etter snorer ved speilet i gangen. Men siden klokken nå er 5 på morgenen og lyset er heller dunkelt blir det ikke tatt noe bilde... Burde sikkert sove istedenfor å sitte her å filosofere også...

Men det er en del som lurer på hvor man kan finne mal til disse diamantene. Da anbefaler jeg dere å ta turen innom denne inspirerende bloggeren Design and form. HER er link til diamantbrettingen. Der er det masse inspirasjon og gode forklaringer. Jeg kan ikke få gitt nok ros! Dere vil skjønne det etter å ha surfet litt rundt på bloggen!

Men nå begynner det å gry mot dag ute. Vinden har løyet siden i går kveld, og det ser ut til at gummimerra og jeg kan få luftet oss igjen.

Ha en fabelaktig ny uke alle sammen!7 kommentarer:

 1. Heisan!
  Jeg er SÅ imponert over både diamanter og den superkule bok-veggpynten! Jeg er så glad i papir som materiale, og det er tydeligvis uante muligheter med det.
  Så du er omringet av fotballmenn/gutter du også slik jeg er. Vel, her er det blitt slik at jeg klipper mine småting mens jeg har et halvt øye på fotballkampen også. Å ha hendene helt i ro er umulig! Lider av samme syndrom som deg der.
  Jeg er sååå glad for tranene som pynter opp i spisestuevinduet, de passer så utrolig godt inn i fargene og er små glade øyegodis.
  Så leit med dødsfall i nær familie, føler med deg! La merke til at det ble så stille hos deg plutselig. Håper du er kommet deg også etter at du også måtte finne veien til legestua!
  Ønsker deg en god ny uke!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at tranene kan spre litt fargeglede hos andre også! Jeg har noen familier igjen, og nye er brettet for å følge med ut til hytta når den sesongen igjen kan starte :)

   Ellers ser gjeg gjerne litt fotball i ny og ne, mener,- 22 spretne rumper samlet på ett brett er jo ikke å forakte?!! Haha! Men når alle kamper i alle divisjoner skal holdes kontroll på blir det litt i overkant selv for en sportsfreak som meg ;)

   Aktive hender er gull verdt! Det er så gøy å lage ting, sy, strikke, hekle, brette papir, male, tegne, ja ALT! Det minner meg på at det er lenge siden tegneblokken har vært fremme... Nok en stille aktivitet som kanskje kan falle i smak hos mine tv avhengige, hehe.

   Klemmer :)

   Slett
 2. Så utrolig masse fint du bretter. Imponert!

  Velkjent dette med irriterende brettelyder. Jeg holdt på som en gal med stjerner før jul, og tilslutt gikk de andre ned i kjellerstua for å få se tv i ro og fred, hihi


  Ønsker deg en finfin ny uke.

  Klemmer fra Lottemora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi! Ja de stjernene fikk man helt dilla på! Jeg har hatt dilla på dem i flere år, så det begynner å bli endel av dem... :)

   Ellers får du ta turen til byen etterhvert! Diamanter skal brettes! Lars har bestilt kurs, så da får jeg bare stille opp ;)

   Klemmer :)

   Slett
 3. Ja det er rart hvilke lyder man kan irritere seg over, men de kommer nå veldig fine ting ut av den knitringen din med papiret ;-)

  Trist å lese at dere har mistet et familiemedlem, kreft er så brutalt og vondt. Føler med deg!

  God ny uke til deg!

  SvarSlett
 4. He he, nå måtte jeg smile! Familiemedlemmer som lar seg irritere kjenner jeg igjen gitt ;-) Er så imponert over brette ferdighetene dine at jeg kommer til å sette meg ned en dag og brette jeg også :-) Takk for fin inspo!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får ta med deg Vår felles venninne og stikke innom en kveld, så kan vi brette sammen! Hadde vært koselig :)

   Slett

Tuusen takk for at du legger igjen spor etter deg!
Det gjør meg så GLAD!

Ha en videre strålende dag!