fredag 3. mai 2013

God helg til store og små, gule og blå...


Hehe, neida, jeg håper ingen er gule og blå av påførte fysiske årsaker!
Dette var mitt barndoms idrettsforenings farger, og det poppet plutselig opp i bakhodet da jeg skulle legge inn et lite helgeinnlegg på denne rufsete fredagen.

Jeg har tatt en tjuvstart på helga, og innvilget meg selv en feriedag i dag. Hm. Det berømmelige ryddegener må nok graves opp fra de glemte og blåses litt støv av ser jeg... Skummelt å ha en dag hjemme i ro og fred, for da får man plutselig tid til å se seg rundt... Hehe.

Over her er litt mer origami. Dere begynner sikkert å bli lei av meg, men frem til jeg får ryddet og vasket orker jeg ikke forholde meg til resten av leiligheten, så bær over med meg litt til er dere søte :)
Trehånda fra HAY fant jeg hos TIPS! på Sirkus Shopping i Trondheim. Jeg er så glad i mine to hender, en stor og en liten. Synes de er perfekte til fremvising av, jeg igjen, origami... I hånda ligger en Bascetta stjerne, en stjerne som består av 30 identiske moduler. Fremgangsmåte for den finner du hos Fold You So! 

Bildet er brettet etter instruksjoner fra det tidligere nevnte Nederlandske firmaet SNURK. Elsker dette firmaets tekstiler og anbefaler alle å ta turen innom dem for en titt. Dette mønsteret på bretting inngår i deres serie Geogami. 

Foran er en gammel bok fra Freetex som er brettet og som står av seg selv, fasongen går helt rundt, og den står støtt selv tross formen og den smale bunnen. Brettet på en kveld.

 Oppskriften er enkel:
1: Dra i arkspiss fra høyre og legg kortsiden parallelt inntil margen, dra godt over bretten.
2: Dra i arkspiss fra venstre og legg kortsiden parallelt inntil margen, dra godt over bretten.
Så gjentas disse annenhver gang.
Prisen på hele herligheten er den nette sum av kr. 9,- så denne burde være overkommelig for alle :)

Men, nå er kaffemaskina varm, espressoen er etterlengtet, og jeg skal RYDDE!!! Hehe.
Ha en deilig helg alle sammen!
Klemmer :)

6 kommentarer:

 1. Skal si du er flink på origami !
  Lykke til med rydding og kos deg med kaffe:)

  God helg
  Janne

  SvarSlett
 2. Så tålmodig og flink du er!

  Takk for alle dine fine ord inne hos meg, de gjør meg glad!
  Happy fredag og helg til deg!

  Jeg og mannen skal gjøre noe så barnslig som å bunkre oss inne og skru av alle telefoner – for denne helgen skal vi bare være oss <3

  klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, vet du, DET synes jeg høres ut som en perfekt helg! For å få til det med 3 unger og hund må vi reise bort, men jeg håper det ikke blir lenge til vi kan gjøre det ;)
   Håper helga deres ble heeelt fortreffelig!
   Klem :)

   Slett
 3. Hei :-)
  det ble tøft med kasser på veggen :-)
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg elsker disse kassene!
   Så nå driver jeg og fyller flere rom med dem....
   :)

   Slett
 4. For en fin blogg du har!;) Perfekt inspirasjon for ei som har brettedilla om dagen.. Jeg bare lurte på oppskriften på det bildet som du har brettet. Jeg tror jeg har googlet alt jeg kan komme på, men finner ikke en fullstendig oppskrift.. Det er ikke mulig å få den tilsendt?:) Tuuusentakk!:)

  SvarSlett

Tuusen takk for at du legger igjen spor etter deg!
Det gjør meg så GLAD!

Ha en videre strålende dag!