fredag 28. juni 2013

WHAAAT?! ME!?!


Jeg ble på Instagram spurt om personlig stil og interiør har likhetstrekk hos meg. Og, vel, ja..... Hehe. Må no innrømme det. Jeg digger sort og hvitt, men må ha med elementer med farge, mønstre og natur. Røff stil med myke kontraster. Så her er jeg! Heia alle sammen! Skummelt å vise seg frem, men synes utfordring var spennende og måtte jo bare hive meg uti det.

Jeg vil gjerne se om dere også har fellesnevnere i stil/interiør, så tar dere utfordringen...?


Og når vi snakker om natur og myke kontraster....
Denne vesken ble med meg hjem fra Milde Mathilde og Drillpikene i går.... Det var salg, og jeg greidde rett og slett ikke stå imot denne.... Har ønsket meg den lenge. Den er så enkel, elegant og røff. Tidløs. Helt nydelig! Sjefen sjøl ble advart per telefon før jeg shoppet, hehe. Men, nå kan jeg snart cruise rundt i ny bil, med denne skjønne veska i passasjersetet. Tji-hi!

Ha en deilig fredag alle sammen! Bare timer igjen til HELG!!!

onsdag 26. juni 2013

Noen kjøkkenfavoritter.

Det har gått i stå. Ryggen har gått i stå. Nytt prolaps ser det ut til, og jeg får ikke gjort noe. Men mens jeg humper rundt omkring kan jeg i alle fall vise dere noen av mine favoritter på kjøkkenet. Ny STOOR kjele fra Le Creuset, herlig gryte som en deilig elggryte ble laget i i helga. Vi er 5 storspisere i familien, så STOOR gryte måtte til.

Rancilio DeSilvia espressomaskin er digg. Kommer ikke utenom. Elsker Dromedars espresso laget på denne. Kommer ikke utenom på fridagene. En ekstra belønning til meg selv fordi jeg fortjener det... Den er snart to år og like elsket den dag i dag.

Nicolas Vahe's kjøkkensmaker er velkjent for de fleste, her er noen av mine favoritter sammen med trehånd fra HAY og et ostebrett i marmor funnet hos Freetex. Løøøvely!

Sist men ikke minste digger jeg denne kopphåndduken fra Bloomingville. Kjøpt hos Browns på Sirkus. Herlig fargeklatt i alt det sort/kvitt/stål/grå vi omgir oss med...

Men, nå er kaffepausen min på jobb over. PC hjemme er fortsatt skrantent og jeg begynner å bli utålmodig. Bildene greide heldigvis min kjære sønn å berge! HURRAAA!!

Ha en videre deilig uke alle sammen, jeg kommer tilbake så snart jeg kan!

mandag 24. juni 2013

DÅN!!! Så lekkert!


Jeg gleder meg SÅNN til høstens designevent i Trondheim! Det blir helt fantastisk endelig å få en slik happening her i 'trege Trøndelag' som Norge ellers kaller det, men som vi med hodet høyt hevet kaller Bartebyen. Hææærlig!

Og hvem blir vel ikke inspirert av disse flotte bildene? De er lånt fra siden til Designevent Ta turen innom nettsiden deres, og dere finner flere fantastiske bilder fra ulike bidragsytere til eventen, og også flere fra denne herlige butikken som jeg er så heldig å skulle få lov til å representere.

For har du sett for en velkomst til butikken! Herlige farger som bringer frem smilet selv på regntung dager, og skal vi være ærlige, er det endel av dem nettopp her i Bartebyen...

Her ser dere et par bilder inne fra butikken, og denne lille lekkertheten i kobber har jeg SÅÅÅÅÅ lyst på!!! Perfekt til mine penner, sakser, linjaler og falseben som jeg bruker til origami. Så fin at den gjerne kan få trone selv på stuebordet hjemme hos oss! For la meg nå bare innrømme det først som sist,- jeg elsker å krype opp i sofakroken vår og brette på kveldene... Og tro det eller ei,- det er en ypperlig plass å kose seg med papirer! Et brett i fanget til å brette mot er det eneste ekstra utstyret som trengs. Selvfølgelig er det vanskelig med stooore prosjekter, men til små er det perfekt. Hadde denne stått på bordet ved siden av hadde det vært skikkelig orden i 'sysakene'... ;)

Men, inntil videre får jeg drømme meg bort. For jeg vet det må utsettes. PC først...
Ha en videre strålende ny uke alle sammen! Jeg krysser fingrene for at jeg kommer meg tørrskodd gjennom sykkelturen etterpå....

lørdag 22. juni 2013

Dragons Egg, Magisk Ball no 2



Dere tåler en til, eller hva...?
Jeg kom over dette skjønne papiret fra HAY på Norway Designs i Trondheim før helgen. Helt nydelig med sin sarte sprayeffekt i rosa/korall. Bare måtte teste det ut. Så en ny magisk ball ble født. Det ble nesten med keisersnitt, men vi berget den inn på slutten. Heldigvis.

Så nå nyter jeg disse sarte tonene. Finner dem i flere detaljer for tiden. Tydelig at sommeren har satt inn. Deilig. Selv om solen glimrer med sitt fravær. Regnet pøser ned ute. Sommer er det, og inntil videre nyter jeg den innendørs.

Ha en videre deilig lørdags kveld alle sammen!

Helgens kontraster.

Det er helg. 
Deilig.
Elsker helg og fridager.
Dager med tid til små puslerier som man ikke rekker ellers i uken.
Jeg tok helg tidlig denne uken. Av årsaker jeg ikke ønsker å gå inn på her. For private, For vonde.

Men helg er det likevel.
Og jeg feirer helgen med noen sarte og andre mer knall kontraster mot vårt sorthvite interiør.
Øverst ser dere en ny kopphåndduk fra Bloomingville, kjøpt hos Browns på Sirkus Shopping i Trondheim. 
Så lite skulle det til for å få et lite fargekick på kjøkkenet! 
Liker!

Nederst er litt av siste dagers papirbretting. 
Et forsøk på en lampeskjerm.
Papiret er så lekkert!
Sprayeffekt på hvitt papir fra HAY, kjøpt inn hos Norway Designs i Trondheim. 
De hadde flere deilige farger, så det kommer nok mer inn i hus etterhvert. 
Perfekt til å pynte f.eks. esker med!

Bildet er selvlaget inspirert av det skjønne Cross pleddet fra Pia Wallen.
Elsker dette pleddet, og tar derfor igjen litt av mønsteret i ulike elementer.

Men nå er det natta her.
Kommer innom dere som har lagt igjen spor etter dere så fort jeg kan!
Det er så kjekt å høre fra dere!
Tusen takk for at dere tar dere tid til å legge igjen noen ord til meg!
Jeg blir så glad for å høre fra dere *smil*


torsdag 20. juni 2013

Bilkjøp = galskap

Det er galskap å bruke så mye penger på en bil. Penger som forsvinner ut i luften, ja så snart som du passerer ut porten til bilforhandleren blåser de av på verdien. Galskap.

Det er galskap, men dessverre innimellom en dyd av nødvendighet. Så nå har valget falt på en slik sak som dette. Og utrolig men sant, mor er faktisk ganske så fornøyd! Sjefen sjøl har vært flink. La bort sitt valg siden mor ikke kunne sitte i bilen. Dere vet, greit å ha bilen for seg selv, men når alternativet om annen bil eller være fast sjåfør for mor på IKEA-turene kom opp, ble det gjort enkelte endringer i bilvalget. Sjefen innrømmer det gjerne, han HATER å være med på IKEA. Så mor fikk finne bilen hun satt best i og som det var god beinplass til ungdommene i baksetet.

Her er resultatet, og nå venter vi i spenning på om den rekker komme frem til ferien så vi kan få den turen vi håper på... Imens leter vi etter pc/brett. Mor har satt ned foten og sjefen vurderer. Hvor lang prosjekteringstiden blir vet vi ikke, men fra vi begynte se på bil til den ble bestilt tok det vel ca 4 år, så vi får se...

Ha en videre deilig uke alle sammen! Jeg tar helg nå :)

tirsdag 18. juni 2013

Vindusshopping....


Jeg ønsker meg en slik sofa. En stor og deilig sak hvor hele familien kan krølle seg opp i. Med 3 ungdommer i hus begynner de å ta stor plass, og da hadde en som dette gitt oss det. Rom for å se en god film sammen, spille spill eller bare 'henge'. Få krølle seg oppi armkroken og bare nyte.....

 Over denne store og deilige sofaen ønsker jeg meg en kul lampe, kanskje som denne? Digger denne retro lampen som liksom aldri blir umoderne. Gir masse deilig lys. Råkul spør du meg! Glir rett inn i stilen hjemme hos oss!

Dette bordet hadde heller ikke vært dumt. I trang leilighet med masse aktiviteter er det greit med ekstra lagringsplass som ikke synes. Liker at rot kan få gjemmes bort. At overflatene kan se ryddige ut selv om det er masse der egentlig.

Så mens jeg mangler pc og kamperatilkopling får jeg drømme meg bort i lånte bilder fra nett. Hvor fra, leverandør eller utsalgssteder husker jeg ikke. Bildene ble lagret som inspirasjon, og det har de vært. Nå håper jeg at inspirasjonen etterhvert kan bli til virkelighet.

Men så var det sjefen sjøl da... Han vil jo gjerne ha et ord med i laget han også. Huff og huff. For hva er det sjefen vil bruke penger på? Bil. Bil, bil, bil. Og ny pc. Joda, vi trenger det. Helt enig. Men vindusshopping koster ikke, så da får jeg gjøre det en liten stund til.

Ha en videre strålende dag alle sammen!

mandag 17. juni 2013

Sommerfavoritt!!!



Dette er en av sommerend desidert største matfavoritter hjemme hos oss. Her snakker vi ikke små porsjoner, men STOOORE, aller størst til den minste... Så siden været holdt seg stabilt i helgen kunne vi slenge blåskjell på grillen og nyte sommersola i Bartebyen.

Blåskjellene kokes i aluminiumsfolie med Voodoosmør som smakssetter. Nydelig!
Tilbehør var aioli med sitron og dijonsennep, og brød fra Franske Nytelser. Sommermat til late dager og sene kvelder.

PC'en hjemme har tatt kvelden, og jeg vet ikke engang om vi greier få frem bildene der. KRISE!!! Så i mellomtiden får dete holde ut med mobilbilder og kjappe oppdateringer i lunsjpausen på jobb. Sukk.

Ha en videre strålende uke alle sammen! I dag skal jeg ut å prøvekjøre Wolksvagen Alltrack! Første bilen jeg har følt meg lita i og det sier sitt.....

Hei så lenge :)

onsdag 12. juni 2013

Hui og hei hvor det går!




























Neida, ikke mye som skjer egentlig, interiørmessig i alle fall. Men, vi er i hamsterhjulet med avslutninger, skolefester, overgang fra barne- til ungdomsskole, aktiviteter med avslutninger, som resten av befolkningen som har barn, eller jobber med barn.

I tillegg holder naboene over oss på med renovering, slik at taket på badet VÅRT måtte rives slik at de kunne få lagt om rører og flyttet bad/kjøkken. Så hele søndag forsvant i rydde/kaste/vaske for klargjøring. Det positive er at vi nå får et rent og ryddig bad, nymalt tak/lister, og får byttet ut de forferdelige spottene i taket som har irritert meg i alle år. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Beklager billedkvaliteten over her, kun hastige mobilbilder for tiden i hamsterland.. Men jeg måtte bare vise dere mitt lille innendørs-smil :) Bordet har fått gul fot og jeg liker det! Liker fargekicket! Sammen med vasen fra Kahler blir det som sol i stua på en regnværsdag! Oppå bordet står det to trykk fra Norway Designs i Trondheims egen Therese Aamodt. Jeg digger dem! Bartemannen var jo en selvfølge her i Barteby, men 'Erta berta sukkererta' måtte jo også bare være med! Humor i hverdagen er et must!

Men nå må jeg starte dagens oppgaver. Ha en strålende da alle sammen, i dag skinner det faktisk en skarpt lysende ting på himmelen! Men hva er det? En UFO???? Eller er det virkelig sola som har funnet veien tilbake til oss for en stakket stund??



PS! Takk for alle koselige tilbakemeldinger på gårdagens innlegg! Det blir neppe mere jakt med det første. Mistet piffen. Så nå skal jeg gjøre det beste utav det vi har og nyte omgivelsene her vi bor, for vet dere,- det er myyye penere UTE her vi bor nå, med to badestrender innenfor en radius av 200m og turstien går rett utenfor stuevinduet vårt ;) Så nå gleder jeg meg til å være UTE og NYTE!

tirsdag 11. juni 2013

En drøm som forble akkurat det, en drøm



Bilder lånt fra Finn
Dette skjønne huset var en drøm. Min drøm. En drøm av et hus. Hvitt, smårutet, med stor hage. Plass til drivhus og kjøkkenhage. Med plass til familien vår.
Men det ble med drømmen. Huset ble solgt til 1.5 millioner over takst. 7.4 mill. Det er dyrt å bo i by. Hvilke lønninger har de som kan ta et slikt lån? Ikke en vanlig helsearbeider i alle fall.

Så jeg får leve med drømmen om eget hus og hage. Drømme videre, om lottomillionen, men da måtte jeg jo faktisk spille for å kunne vinne...

Bare et lite hjertesukk fra meg på en tirsdag.

mandag 10. juni 2013

Bloggtreff på Bjørkli Søndre....

Det ble en fabelaktig lørdag. I skjønne omgivelser hos den flotte damen bak bloggen Bjørkli Søndre, etter stedets navn. Her er bare et lite knippe bilder, for jeg ble gående å bare suge inn atmosfæren og nyte detaljene, og glemte nesten ta bilder... På det ene bildet ser dere forresten et fyrverkeri av ei dame! Maratonjenta poserte villig i de vakre omgivelsene, og som dere ser var miljøet som skapt for henne!

Så utrolig koselig å treffe bare nye og kjente ansikter!
Skravla gikk og jeg nøt hvert sekund av dagen.
Nå håper jeg det ikke blir lenge til neste gang vi møtes!

Hjemme er det kaos, så ingen bilder derfra nå. Gårdagen ble brukt til å tømme bad. Der blir vel taket revet nå, for naboene over skal flytte bad og kjøkken, så da må taket vårt ned... Sukk. Får håpe de er ferdige til vi kommer hjem. Da er det bare å iføre seg vaskeutstyr og vaske ned hele badet. Det positive er at jeg endelig får byttet ut takspottene, og at badet har fått seg en skikkelig opprydding og blir rent til slutt... Sjefen sjøl skal få kappe til ny persienne til vinduet, nye skittentøyskurver skal inn, og forhåpentligvis vil det bli lettere å holde rommet ryddig fremover også..? Kanskje nytt dusjkabinett kan få komme inn dit før ferien også? Lov til å drømme er det i alle fall.

Ha en fabelaktig ny uke alle sammen! Jeg satser på sol og sommer!

onsdag 5. juni 2013

Sol, sol kom til meg. Regn, regn gå din vei!


Ute plasker det ned. Jeg skal snart ut på gummimerra igjen, sykle ned til byen til behandling. Men sykkeltøyet er fortsatt vått etter turen til jobb.....


Så jeg gleder meg til sola igjen finner veien frem gjennom skyene. Ned til oss, og får varmen til å bre seg over de våte og frosne kroppene og sinnene.


Lillemor begynner å bli stor. Nå er det ungdomsskolen neste, og da har vi bare ungdommer i hus. Merkelig. Betyr det at vi er voksne? Føles ikke helt slik. Tror min egen aldersfølelse stoppet da eldstemann kom inn i våre liv for 20 år siden. Føler meg ikke eldre, men speilet sier noe annet. Hvem er den rare damen der?

Men livet går sin gang, heldigvis. Tross alt. Takknemlig for det vi har, hverandre. En familie gjennom tykt og tynt. Gleder og sorger. Hverdager og fest. Så kan sola komme tilbake til oss så vi kan nyte litt tid ute sammen igjen også uten å ble som druknede katter i løpet av fem minutter.

Ha en videre deilig juni alle sammen! Innomhus skjer det ikke mye for tiden, avslutninger for skoler og aktiviteter fyller ettermiddagene. Men, snart roer det seg og vi kan igjen nyte litt puslerier i hus og hjem. Da skal dere få se litt fargekick i den ellers sorthvite tilværelsen innomhus. Som dere ser av bildene er det slettes ikke fargefritt ute *smil*


lørdag 1. juni 2013

JUNI!!! Hvor ble det av mai....?

 
 
Det ble plutselig JUNI. Hvor mai ble av vet jeg ikke.
Men nå får vi nyte SOMMEREN!!
Det er deilig sol og sommer i Trondheim, og vi nyter lange kvelder ute med hvitvin og reker, gode venner og familieliv. inne skjer det ikke mye, for jeg vil heller strekke meg ut i full lengde ute i hagen, ta middagshvilen i frisk luft og bla i inspirasjonsblader av ulike slag. Vil ikke jobbe, bare nyte. Så mens jeg tumler rundt i min lille vakumboble, nærmest i sjokktilstand av denne plutselige omkalfatringen. Fra bitende kulde til mange varme, får dere igjen holde ut med bilder av litt origami, Drage Egget, eller magisk ball som den altså også kalles.

Juniklemmer til dere alle fra meg :)
 
Det er plutselig JUNI!