fredag 31. mai 2013

Det er fredag, det er fredag, det er dagen som vi får en fridag........


Ikke be meg huske artister, for jeg er håpløs med navn, men dette refrenget går på repeat i bakhodet mitt i dag. Ikke at jeg har jobbet og slitt hele uka, for jeg har hat tre hjemmedager med dundrende migreneanfall. Men helg er deilig, spesielt når hodet endelig henger med igjen!

Så da kan jeg vise dere litt av hva jeg har bedrevet tiden med FØR jeg ble dårlig. Først var to putetrekk som jeg laget inspirert av mønsterfavoritter som florerer rundt omkring på blogger og instagram. Kryss og halvmåner. Jeg tok mosegummi som overlevde scrapbookingperioden, klippet ut mønster og stemplet ivei på hvitt tettvevd bomullsstoff, og gikk deretter over med pensel på steder jeg ikke ble helt fornøyd. Deretter var det bare å stryke, sy i glidelås og lage puter. Synes de ble kule jeg!

 

Her ser dere den ene puten sammen med sin inspirasjonskilde! Dette flotte pleddet designet av Pia Wallen er i hus! Jippiiii!!!! Grunnet til at jeg lot hemningene slippe taker og handle inn pleddet er at det ikke er et ullpledd, men i økologisk bomull! For meg som ikke tåler ull er altså dette helt perfekt! Endelig kan jeg tulle meg inn i et deilig og stort pledd på kalde kvelder uten å få elveblest!

 I tillegg har jeg etter lang tids mørning greid å få klarsignal fra sjefen sjøl, og gjøv løs på veggen bak TV'en med sort matt maling. Synes det ble råkult! Ungene stoppet opp og stirret. Mamma!!! Hva har du gjort?! Men når de fikk tenkt seg om syntes faktisk både de og sjefen at det ble riktig så bra. Mor er SVÆÆÆRT fornøyd. Kamuflasje er undervurdert! Ammogeriljamisering av beste sort.

Denne lekkerbiskenen er godt kamuflert, men delikat med den matte overflaten på både vegg og høytaler! Tok 5 år uten lyd før vi ble enige sjefen og jeg. Denne likte vi begge. Jeg for designet og han for lyden. Endelig kunne freden senke seg over heimen og deilig musikk strømme ut... Sta sier dere...? ehh...

Men nå er det snart helg og deilig musikk kan gjerne strømme utav disse igjen. Det er deilig vær i Trondheim nåå og vi skal nyte utelivet så lenge det varer. Kanskje male ferdig kjøkkenstolene..?

Ha en deilig helg alle sammen!

mandag 27. mai 2013

Elefanter som klatrer i blomstene...?!



Vi har vel alle hørt om oksen Ferdinan som ikke ville være i tyrefekter-ringen, men heller ligge i blomsterenga og lukte på blomstrene... Men ELEFANTER???!


Den gule vasen fra Kahler er en favoritt hos oss. En skikkelig solstråle som ikke trenger mye farge rundt seg for å skinne som ei sol på gråværsdager.


Men fargerike blomster kler den også. Alt kler den smukke, ikke sant?!

Men historien bak innkjøpet av denne skjønne vasken er ikke helt i samme solskinnsstemning, men den ga sjefen sjøl en god latter, og han sa da heller ingenting på at jeg kjøpte den...

For en vintergrå lørdag for et par år siden var vi på bytur. Ikke noen daglig eller ukentlig foreteelse må vite, da sjefen heller rømmer til fjells enn å leke urban bygutt. Hvilket han da heller ikke er.
en han var lokket med,  og på vei over Nordre tok en måse sats og ja.... Den bommet ikke. Jeg ble skyteskiven, og måsen fikk innertier.
Sjefen sjøl holdt på å revne av latter, og hvem andre enn målskiven ville ikke gjort det samme...?
Jeg ilte inn på naborestauranten og fikk spylt meg ren. Kliss våt, som ei drukna katt kom jeg slukøret ut på gata igjen.
Rett bortenfor lå Norway Designs i de gamle lokalene sine. Det er en av de få butikkene sjefen faktisk uten store overtalelser blir med i, heldigvis for meg.
For der sto altså denne vasen i all sin prakt og lyste opp som en solstråle denne begredelige lørdagen for meg. Og uten et mukk til å forsøke få meg fra det, fikk jeg altså denne med meg som plaster på såret. Nesten så man skulle tro jeg hadde gjort avtale med måsen... Nei huff og æsj!

Men nå pryder den bordene hjemme, med nye blomster og elefanter, hehe. Den liker også denne vasen og alt hva den måtte romme.

En videre deilig uke ønskes dere alle, og har dere noen tilsvarende historier vil jeg gjerne høre, kan vel ikke bare være meg som slike ting hender...? eller....? Hihi!

KLEM!

fredag 24. mai 2013

Origami - hvordan mønster kan tilpasses til ulike elementer, også til interiør






































Origami.
En gammel papirbrettekunst som har fått ett oppsving den siste tiden også i interiøret. Det finnes massevis av lamper å få kjøpt, og brettekunsten er også blitt overført til metall og porselen. Tapeter, sengetøy, skåler, vasker og fat. Det er rikelig å velge blant.




Denne Magiske Origami Ballen, eller Dragon's Egg ballen som jeg viste nylig, er utgangspunktet til en av lampene som finnes på markedet. Dette er slikt jeg lar meg fasinere av. Ting som endres i størrelse, materialer, varierende mønsterbruk og størrelse.
Ser dere likheten mellom den knall rosa lampeskjermen og denne ballen?


Dette er et forstørret skjematisk diagram med de bretter som faktisk blir gjort underveis på ballen. Denne kan være grei å bruke som utgangspunkt om man vil forstørre arbeidet til for eksempel en lampeskjerm som vist først. For fremgangsmåte på brettingen anbafaler jeg å bruke You tube eller bruke Google. Der har jeg funnet mange fine forklaringer.

Men, nå er det fredag og helg. Siden gråværet igjen fikk taket på vårstemningen blir det en aldri så liten helgevask som står på planen for oss, deretter deilig hjemmelaget hvit pizza og TV-slaveliv foran en nymalt vegg....

Men, først ville jeg stikke innom dere og ønske dere en riktig deilig helg!
Håper solen brer seg over lander med varme deilige grader og muligheter for late dager ute igjen.

God helg!




torsdag 23. mai 2013

Utskremt marmorjaktende sønn!


Tirsdag var jeg som snarest og sprang gjennom byen etter jobb. Fant dette deilige marmorfatet, identisk med et jeg fikk av svigermor forrige helg. Det er et ostefat, som svinger rundt. Men siden jeg allerede hadde fått ett for å ha på hytta kunne jeg jo ikke kjøpe et til...? Så jeg ilte videre på min ferd på by-ærendene.


Men så da jeg kom hjem begynte jeg å tenke.... Farlig det..... For krydder og oljer sto liksom så fastklemt ved ovnen..? Vanskelig å få tak i på brettet de sto... Ja, dere skjønner selvfølgelig tegningen. Så mens jeg satt på jobb i går, grunnet jeg over hvordan jeg skulle få tatt meg ny bytur, og om det fortsatt sto i butikken....

Vel, jeg hadde ikke tid etter jobb, for det var allerede knapp margin siden det var div. fritidsaktiviteter rett etterpå. Så jeg måtte ringe noen. Den 'heldige' var min sønn som ble forklart og geleidet, smørt og smisket med. Han tok oppfordringen på strak arm, og ikke lenge etterpå forlot han Fretex med dette til meg *smiler*.

Synes det passet perfekt til sin nye oppgave! Og det på hytta skal dere få se bruken til når vi kommer oss inn der etter malingsrundene og klargjøringen til sommerens hytteliv.

Men nå må jeg ile videre. Snart skal dere få se litt av hva ettermiddager og kvelder går med til i heimen! Maling, maling og atter maling.....




mandag 20. mai 2013

Magisk Origami Ball, Dragon's Egg av Yuri Shumakov

 




































Hva synes du om denne lille saken?
Jeg har forelsket meg i denne magiske ballen! Har lenge forsøkt å knekke koden, men omsider fant jeg en video på You Tube, og jeg satte i gang med nytt pågangsmot.





















Her er den i rund form. Men den kan formes i ulike former, som vist under her.









































Så flat som den siste her er den når den er ferdig montert. Så er det bare å presse på i endene for å lage de andre formene jeg har vist over.

Instruksjoner til brettingen av denne magiske origami ballen finner du HER.

Det har vært lite aktivitet på bloggen i det siste. Våren kom som kastet på oss med alt det innebærer. Allergi, bihulebetennelse og virus på toppen gjorde at jeg ble satt helt ut på sidelinja. Full runde med medisin, og sofaliv inne med strålende sol ute... Sukk... Men, nå er formen på vei oppover, og malerkosten har blitt hentet frem fra glemselen. Mer om det senere. Inntil videre får dere kose dere med Drage Egget!

Ha en fantastisk ny uke alle sammen!

mandag 13. mai 2013

Arkeologiske utgravinger i fremgang!

 
3 ungdommer i hus kan by på visse utfordringer. Klesvask og tilgang på bad trenger jeg vel ikke nevne problematikken ved for dere.....? Hehe, den er nok velkjent for oss alle fra vi selv var ungdommer (eller fortsatt er i dag..... ;) )
 
Men på kjøkkenet fant jeg best å sette frem en tavle for en tid tilbake. I håp om at den kanskje fikk noen og enhver til å tenke etter to ganger før de forlot kjøkkenbenken.... Eller helst tenke mens de var der. I farta bort er slaget tapt. Sånn er det bare. Går jo ikke an å gå tilbake?!!
 
Kan ikke si det har funket til perfeksjon, men nå er det i alle fall litt bedre når jeg kommer hjem om dagene. De arkeologiske utgravingene av benken før middagslaging kan starte tar ikke lengre to timer, men er halvert! All fremgang er FREMGANG! *smil*
 
Små fremskritt er store gleder ;)
Ha en videre deilig ny uke!



onsdag 8. mai 2013

En hyttedrøm....


Jeg drømmer om ei hytte ute i skjærgården....


Med store vinduer og fantastisk utsikt.....


Med plass til stor familie og gode venner....


Med uterom for alle uansett vær og vind....


Med lune kroker til morgenkaffen....


Med naturen helt inntil...


Med lite vedlikehold og høy kosefaktor...


Men denne må jo bare være helt perfekt?
Tittel: Koselig liten hytte i Femunden... Bilde fra Finn

De øvrige bildene er fra en artikkeli i Dagbladet for en tid tilbake. Må stadig vekk inn å se på disse skjønne hyttene. Det er lov å drømme ikke sant?!
Nå tar jeg helg med familien og blir borte fra bloggen noen dager. Kosefaktoren holdes høy selv om det ikke blir mye hyttedrømming.

God helg!

tirsdag 7. mai 2013

Juu-huuuuu!!!

Har dere fått med dere dette?!!
Jeg gleder meg som bare det!
HER kan dere lese mer om hva som skal skje i løpet av disse to spennende dagene!

Gleden kommer av flere ting...
For jeg hadde forlengst bestemt meg for at denne happeningen kunne jeg ikke gå glipp av, da jeg fikk verdens hyggeligste forespørsel fra de skjønne jentene på Norway Designs i Trondheim....



De ønsker nemlig å promotere ORIGAMI på eventen!
Så da var det to som ble spurt om å bli med.... *kriblendesommerfuglerimagen*
Dere gjetter kanskje hvem disse to er...?
Jada, jeg er altså den ene heldige! Lille meg! *littstolt*
Men hvem er den andre, virkelige stjernen?

Jeg gleder meg!!!
Og gruer meg...
Men mest GLEDER MEG!!!

Så jeg kommer, kommer du????!!!!!

søndag 5. mai 2013

Utprøving, tilpassing og forbedring....



Høres det kjedelig ut...? Det er det ikke.
I alle fall ikke når det er spennende ting i emning!
Jeg skal komme tilbake med mer om dette, men imens jeg forbereder meg og lar dette STORE NYE synke inn, viser jeg nok et lampeforsøk.


 
 
Denne ble ikke helt perfekt, men som et dekorelement synes jeg den er nydelig. Akkurat nå troner den oppå skapet, men jeg har funnet feilen på formen, og snart blir den justert og korrigert. Gøy når man kan finne feilen og gjøre noe med det for nye prosjekter! Nå mangler flammehemmende spray, og så kan lampene få lyse opp i heimen *smil*
 
 
Men imens nyter jeg litt søndagsstemning.
Surfer på nettet og koser meg.
Pønsker ut nye prosjekter og vurderer om heklekroken skal få jobbe litt igjen.
 
Ønsker dere også en deilig og avslappende søndags kveld!

fredag 3. mai 2013

God helg til store og små, gule og blå...


Hehe, neida, jeg håper ingen er gule og blå av påførte fysiske årsaker!
Dette var mitt barndoms idrettsforenings farger, og det poppet plutselig opp i bakhodet da jeg skulle legge inn et lite helgeinnlegg på denne rufsete fredagen.

Jeg har tatt en tjuvstart på helga, og innvilget meg selv en feriedag i dag. Hm. Det berømmelige ryddegener må nok graves opp fra de glemte og blåses litt støv av ser jeg... Skummelt å ha en dag hjemme i ro og fred, for da får man plutselig tid til å se seg rundt... Hehe.

Over her er litt mer origami. Dere begynner sikkert å bli lei av meg, men frem til jeg får ryddet og vasket orker jeg ikke forholde meg til resten av leiligheten, så bær over med meg litt til er dere søte :)
Trehånda fra HAY fant jeg hos TIPS! på Sirkus Shopping i Trondheim. Jeg er så glad i mine to hender, en stor og en liten. Synes de er perfekte til fremvising av, jeg igjen, origami... I hånda ligger en Bascetta stjerne, en stjerne som består av 30 identiske moduler. Fremgangsmåte for den finner du hos Fold You So! 

Bildet er brettet etter instruksjoner fra det tidligere nevnte Nederlandske firmaet SNURK. Elsker dette firmaets tekstiler og anbefaler alle å ta turen innom dem for en titt. Dette mønsteret på bretting inngår i deres serie Geogami. 

Foran er en gammel bok fra Freetex som er brettet og som står av seg selv, fasongen går helt rundt, og den står støtt selv tross formen og den smale bunnen. Brettet på en kveld.

 Oppskriften er enkel:
1: Dra i arkspiss fra høyre og legg kortsiden parallelt inntil margen, dra godt over bretten.
2: Dra i arkspiss fra venstre og legg kortsiden parallelt inntil margen, dra godt over bretten.
Så gjentas disse annenhver gang.
Prisen på hele herligheten er den nette sum av kr. 9,- så denne burde være overkommelig for alle :)

Men, nå er kaffemaskina varm, espressoen er etterlengtet, og jeg skal RYDDE!!! Hehe.
Ha en deilig helg alle sammen!
Klemmer :)

torsdag 2. mai 2013

I mangel på et ryddegen...


I mangen på et ryddegen har flere hyller kommet opp på veggen, i håp om at benken skal slippe alt kaoset så mat kan tilberedes på ryddige flater....




I mangel på et ryddegen får trehånda stadig nye fingerknep ved hjelp av husets øvrige beboere, i dag var den snill....



I mangelen på et ryddegen elsker jeg friske blomster som kan ta fokuset bort fra kaoset andre steder....



Mangelen på et ryddegen ser ut til å gå i arv.... Her har lillemor utfoldet seg med origami som gave til oss etter en lang arbeidsdag. Hun har skjønt det; at internett kan brukes til så mangt! Så forklaringer på denne fant hun der og lagde overraskelse til mor *smil*

Mangel på et ryddegen er kanskje ikke egentlig mangelen av det, men fortrengning. For det er jo så mye mer morsomt å gi seg hen til kreativiteten! Leke seg med farger og kontraster, uansett hva det måtte være med, maling, papir, tekstiler, garn... 

Lenge leve kreativiteten, og så satser jeg på at ryddegenet kommer frem av og til så vi holder hodet over vannet og finner noen benkeplater etterhvert...

Ha en videre deilig MAI måned! Jeg håper sol og varme kan finne oss snart!

onsdag 1. mai 2013

DIY - BRETTET DIAMANT med forklaringer.

 
Det er blitt mai!!!
Det er så utrolig deilig å endelig ha kommet til denne deilige måneden, som forhåpentligvis kan bringe med seg litt mer varme enn de tidligere i år har gjort... Jeg er så frossen at det fyres i ovnen hver dag etter jobb....
 
Lovte tidligere at jeg skulle komme med bilder av vegglampen min i bedre lys, og her er altså et par bilder av sistnevnte. Jeg er så utrolig glad i denne! Det er blitt et deilig fokuspunkt på stua! Stor og luftig i all sin skjønnhet.
 






































Oppskrift på selve lampen kommer ikke fra meg, da dette er et stooort prosjekt. Men prinsippene er de samme for de små diamantene som Design and Form har forklart fremgangsmåten på HER. Lampen er større, både i format og antall brettinger. Men jeg kan vise dere fremgangsmåte i mindre format, eller forsøke i alle fall....
 
 
 
Her er en skjematisk tegning på hvordan brettingen blir på papiret etter hvert. Jeg pleier ikke tegne opp, men bare foreta brettingene. Uansett er det kanskje enklere for en nybegynner å se gangen i brettingene?

 
 
Det første jeg gjør er å brette på midten på langsiden, deretter halveres disse sidene med nye bretter som vist etter strekene.
 
 
Så brettes kortsiden i trekkspillform etter linjene. På denne figuren er det 1,5 cm mellom linjene, men denne avstanden varieres etter størrelsen på papiret du bretter. Her er det brettet med et halvt A4 ark delt på langs.
 
 
For å brette på kryss liker jeg å bruke linjal som støtte. Dette er ikke så viktig på små prosjekter som på store, men gir mer presise linjer å jobbe med. Linjalen treffer krysspunktene mellom horisontale og vertikale bretter.
 
 
Fingeren presses opp på undersiden av arket og langs linjalens kant der bretten skal være.
 
 
Slik ser brettingen ut etter skjemaet etter at alle linjene er trukket opp ved hjelp av linjalen.
 
 
Slik ser det ut på siden av diamanten som skal være ut.
 
 
For å forenkle foldingen forsterker jeg bretten på utsiden. Alle skråbrettene tas.
 
 
Da kommer rutene bedre frem.
 
 
Så begynner moroa.... De skrå brettene skal opp, og midten på rektanglene skal ned. På sidene kommer igjen trekkspillformen frem.
 
 
Slik blir resultatet når hele arket er foldet sammen.
 
 
Så snus arbeidet så innsiden peker opp. Trekkspillendene brettes inn mot brettekantene, en etter en.
 
 
Slik blir resultatet da. Siden trekkes sammen og blir stødig. Gjenta på andre siden.
 
 
Et tips! Om du bretter slik at sidene ikke er like, d.v.s fullt rektangel på ene langsiden og bare et halvt på andre (jeg pleier klippe av ene trekkspillbretten) blir skøytene på den ferdige diamanten penere.
 
Ta på lim bare helt i ytterkant på brettene som kommer inn på siden (du ser det helt mot limtuben på bildet).
 
 
For å feste diamanten sammen ban du bruke f.eks binders, men penest blir resultatet om du bruker washi-tape! Denne holder arbeidet pent sammen mens limet tørker, og løsner enkelt fra papiret når limet har tørket! Dette gjelder alle moduler som skal limes sammen.
 
 
Og da, VIPS! har du brettet din egen diamant! Lykke til :)