tirsdag 30. april 2013

Bak kulissene...?


Det er kaos i heimen, brettemanien tok overhånd. Mon tro om noen har et ryddegen å dele litt av med meg..? Her er et lite hverdagsglimt fra heimen. Bak kommoden med origamifremvisningen skimtes kjøkkenet. Med støvsugeren klar,- hund og røytetid = mareritt! Kjøkkenbenken bak er klar for arkeologiske utgravninger... Med tre tenåringsbarn som kommer hjem før oss har vi null styring på hvordan kjøkkenet tar seg ut når vi kommer hjem fra jobb om dagene...







































Så jeg får heller rydde meg litt plass ved kjøkkenbordet, nyte en kopp deilig espresso og glede meg over en fridag som kommer. Drømme meg bort til sol og varme, mens jeg venter på at fyring i ovnen skal gi litt varme så de værste frostriene gir seg... Kanskje, men bare kanskje, får jeg da litt energi til litt rydding i heimen, hehe.

Ha en deilig dag alle sammen! I morgen er det MAI!!!

mandag 29. april 2013

Lampefeber....

 
Det er lampefeber i heimen og ei ny lampe har sett dagens lys. Ny type bretting måtte testes ut og denne fasongen likte jeg godt! Så ferdig brettet og montert kunne jeg tre den over et skjermskjelett (som dessverre er litt for langt til skjermen jeg brettet...) og vips var det blitt en lampe! Denne ser jeg for meg i flere knallfarger, gjerne hengende... *drømmermeglittbort*







































Her er lyset på, deilig stemningsfullt....? Liker fargenyansene!

Under lampa står den lenge etterlengtede HAY trehånda. Synes den er utrolig fin! Perfekt til å vise frem ulike moduler av origami, her en liten Bascetta stjerne. Foran er siste bokbrettingsresultat. Skal komme tilbake til den snart.

Håper dere likte denne lille titten på hva som skjer i heimen her for tiden. Det er så koselig å se at det kommer nye lesere av bloggen, og mange koselige spor! Det setter jeg utrolig pris på! Jeg lover å komme med flere oppdateringer. Jeg gikk bare litt i kjelleren etter alt som skjedde her for litt siden. Jeg er sliten. Tvers igjennom. Men, det lysner forhåpentligvis snart :)

Ha en videre deilig ny og spennende uke alle sammen!

Klemmer :)

torsdag 25. april 2013

En lampeskjerm ble født...



Etter å ha brettet to hele kvelder, limt sammen skøytene (siden det måtte til 3 stk A2 ark for å oppnå rett størrelse), kunne jeg omsider prøveopphenge lampeskjermen. Den henger på en vegglampe fra Bloomingville kjøpt hos Keisernes Nye Trær før jul. Lampa var kul som den var, men jeg måtte jo bare prøve den ut med skjerm også.



Den gir et deilig og stemningsfullt lys, men den havner nok ikke over kjøkkenbordet som jeg opprinnelig hadde tenkt,- fare for varme/brann gjør at jeg ikke kommer til å ha annet enn ledlys inni, og da blir det ikke nok lys til vårt behov.

Men jeg synes den ble fin! Så fin at siden den kom opp har jeg fått ånden over meg og begynt tømme garderober for å forbedre oppbevaring i gang/yttergang. Derfor har jeg bare disse to mobilbildene til dere. Lover å ta bedre bilder med skikkelig kamera når jeg greier roe ned to hakk og lyset er bedre inne enn når jeg lander på sofan kl 2330...

Ha en videre deilig uke alle sammen!

onsdag 17. april 2013

Litt pauseinspirasjon....?


Det brettes videre i heimen. Stort prosjekt på gang. Ok. Ikke stort som i å løse verdensproblemer eller bygge opp nytt hus, eller noe opp imot noen av disse kategoriene. Men, et bretteprosjekt som går over mer enn en dag er stort prosjekt for meg.

Og det store prosjektet hadde utspring i denne lille skjønne saken. En diamant funnet forklaring på hos Design og Form Her vises diamanten frem i trehånd fra HAY. Helt fra jeg oppdaget den visste jeg at jeg bare MÅTTE ha denne til utstilling av bretteriene! Men, kun i liten utgave ennå, ikke vært mulig å få tak i stor i Trondheim på leeenge.



Bretteriene har som nevnt tidligere vært til både glede og forargelse. Her har sjefen sjøl vært på ferde og lekt seg med trehånda.... Om det er fordi jeg har satt igang med nytt stoort bretteprosjekt, eller bare for gøy? Vet ikke, og tror jeg lar saken ligge ;) Nå har jeg fikset *tommel opp* så det får bli mitt svar på *finger'n* ;)

Bak den omdiskuterte, eller nei IKKE omdiskuterte siden jeg valgte å ikke spekulere i eventuelle bakenforliggende årsaker (haha), Ligger 1/3 av prosjektet ferdig hovedbrettet. Det er ca på størrelse med et A2 ark, og jeg må ha tre stykker på langs for å nå rundt. Blir dette prosjektet bra må jeg lage minst en til før jeg kan si meg fornøyd..

Ikke ferdig med brettingen ennå, 2/3 er ferdig og montert sammen, men i fra i kveld blir det lite oppdateringer og brettetid for meg på noen dager. Begravelse og familie settes først i dagene som kommer.

Men i mellomtiden håper jeg dere kan bli inspirert av disse bildene, og kanskje få lyst til å forsøke å brette selv? Jeg skal uansett komme med enkle forklaringer på varianter og fasonger etterhvert når ting roer seg litt hos oss igjen.

Klemmer!

tirsdag 16. april 2013

DIY med mindre forargelsesfaktor for omgivelsene...

I helga har jeg lekt meg litt med snorer og skinn. Disse to er ferdig knyttet og mangler nå bare litt pynt. Den med snor har fått en stor og kul lås kjøpt ferdig på Panduro, men jeg er litt usikker på hvorvidt det vil sitte ordentlig i låsen, så det må testes ut litt får jeg anbefaler den. Instruksjoner til knutene finner du hos samme blogger som jeg linket til i går; Design and form

Armbåndet knyttet i tynn skinnsnor er en drøm å ha på hånden! Så mykt og lett! Her har jeg bare knytt snoren til en knyte og dratt gjennom løkken som blir ved oppstart av knytingen. Også her vil jeg gjøre flere alternativer før jeg sier hva jeg liker best. Dette skal  også få litt mer pynt etter hvert. Fordelen med ikke å være helt fornøyd er da å ha unnskyldning til å lage flere ikke sant..?!

Og dette er arbeid som faller mer i smak hos mine tv entusiaster enn papirraslingen... Derfor kan jeg ikke bare brette papir. Må få litt stille stunder også. Hehe.

Ha en videre deilig tirsdag alle sammen :)


mandag 15. april 2013

Origami til glede og forargelse...


Ja, her i huset kan altså det meste være til glede og forargelse, gjerne om samme ting og til samme tid... For origami er for meg nesten som meditasjon. En deilig lyd av papir som brettes og nye former som skapes. Å se nye ting bli til kun ved hjelp av et stykke papir og mine to hender. Og tro nå ikke at mine to hender er små og netthendte! Nei, de er langt fra små og yndige, så om du tror dine fingre er for store til å drive med brettekunst kan jeg berolige deg.

Over her ser dere at det ikke alltid er like lett å få kanter helt jevne (min lille forargelse). Boken jeg valgte meg var gammel og med sprøtt papir. Derfor ble det ikke den skarpe finishen som jeg så gjerne skulle hatt. Men her fikk det bli litt av sjarmen.


Men som sagt, ikke bare til glede, men også forargelse... 8andres større enn min).
For mens jeg sitter i min egen lille distre verden. Tenker over livets krumspring og løser verdensproblemer (.... ja særlig.... hehe) tenker jeg ikke over at de rundt meg kanskje ikke er like glad for lydene papiret lager. For diamantene over her er faktisk ganske store. Da blir det mye papir og mange bretter og brettinger som skal utføres per stykk. Så mens jeg nyter mitt eget distre univers blir jeg etter hvert oppmerksom på at det er fire øyne som stirrer på meg. To stykk hoder ser bebreidende på meg og papiret. For, det er jo FOTBALLKAMP på TV'en og det går jo ikke an å høre hva de sier!!!

At jeg ikke kan forstå det..?
De kan da vel se? Sette opp lyden? GJØRE NOE ANNET FORNUFTIG ????!!!!?!?!?

Hehe. Så forargelse også. Men, de liker det litt også... For så lenge jeg er opptatt med mitt får de styre fjernkontrollen. Det vil altså si, tilnærmet alltid... For å sitte i ro med fingrene går ikke. Så det så.

Diamantene over her fikk sine former ved en feil. Jeg glemte nemlig hvor mange bretter jeg måtte ha på langs for å få rette buen til baller der jeg satt og filosoferte over livets merksnodigheter. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. For dråpeformen ble nydelig! Disse to henger nå etter snorer ved speilet i gangen. Men siden klokken nå er 5 på morgenen og lyset er heller dunkelt blir det ikke tatt noe bilde... Burde sikkert sove istedenfor å sitte her å filosofere også...

Men det er en del som lurer på hvor man kan finne mal til disse diamantene. Da anbefaler jeg dere å ta turen innom denne inspirerende bloggeren Design and form. HER er link til diamantbrettingen. Der er det masse inspirasjon og gode forklaringer. Jeg kan ikke få gitt nok ros! Dere vil skjønne det etter å ha surfet litt rundt på bloggen!

Men nå begynner det å gry mot dag ute. Vinden har løyet siden i går kveld, og det ser ut til at gummimerra og jeg kan få luftet oss igjen.

Ha en fabelaktig ny uke alle sammen!



lørdag 13. april 2013

En uke til ettertanke.


Uken vi nå er i ferd med å avrunde har vært en uke til ettertanke her hos oss. Vi har mistet et kjært og nært familiemedlem. Kreft kan være brutalt og nådeløst, og tirsdag var det stopp etter kort tids sykeleie. Så her ble vi mildt sagt satt ut. All luft gikk ut av oss.

Men derfor ble det ikke flere innlegg denne uka. Ikke ferdigstillelse av prosjekter. Ikke nye påbegynte heller. Men, sola skinner og livet begynner å bli bra igjen, og da får det være det viktigste.
Over her er utgangspunktet for fargekontrastene på tenåringsrommet. Happylights fra Keisernes nye Trær. Herlige farger synes jeg, og ga til slutt etter for fristelsen...




Over her er en liten venninnegave som jeg pyntet opp for lillemor i dag. En umontert diamant ble til ballong, og en lykkestjerne til kurv under. I tillegg hengte jeg på et selvlaget armbånd med skinnreim. Kjekt når de kan få gitt personlige og unike gaver synes jeg. Enkelt og dekorativt.

Men nå skal jeg nyte resten av kvelden med familien. Jeg kommer rundt til dere alle etter hvert :) Har nytt inspirasjon fra bloggene deres mens jeg lå på sykehuset, men jeg fikk ikke til å kommentere. Håper det blir tid til en liten runde i morgen ;)

Tusen takk til alle som følger med meg her og på instagram! Utrolig koselig med alle tilbakemeldingene! Når livet vender tilbake til normalen kommer mer inspirasjon herfra!

Ha en deilig lørdagskveld alle sammen!

tirsdag 9. april 2013

Har du lyst til å vinne denne skjønne stjernen?!

Bilde lånt fra bloggen Fold You So

Det har i alle fall jeg! Men siden jeg også ønsker at dere som leser bloggen min skal få sjansen til å være med i trekningen av denne herligheten, så ta turen innom denne skjønne bloggen: Fold You So.

Her er det masser av inspirasjon og nydelige bilder. Her snakker vi om fingernem Dame med STOOOR D altså!

Ha en videre deilig dag alle sammen!

mandag 8. april 2013

Work in progress!



Det går fremover på 'tenåring to be' rommet. Og som jeg lovte tidligere i dag så har jeg vært og knipset litt i ettermiddag. Ikke helt ferdig ennå, men vi er på god vei. Her ser dere et fortsatt pågående origamiballprosjekt i kroken, morsomt å lage, og snart blir det bloggtreff med diamantbretting for dem som måtte ønske å lære ;)


Får jeg lillemor (les: snart tenåring og svært frustrert om jeg kaller henne liten...) til å rydde videre kommer det enda flere forandringer og bilder, men det får vente litt... Her er noen søte kort fra Norway Designs som venter på rammer, men som var så utålmodige at de fikk komme midlertidig opp i alle fall. Washi-tapen gjemte seg for meg, så da ble det litt 'viskelær' bak.


Nå må jeg slepe meg ned i kjelleren til et annet ungdomsrom som trenger akutt litt TLC... Men det får vente til i morgen. Boksene er overskuddet fra to sett innkjøpt til kjøkkenet. Jeg elsker disse! Fra Bloomingville, innkjøpt hos Keiserne. Bildet/plakaten er fra Kremmerhuset og de søte små dukkene i hylla fra Cornelias Hus. Bak origamiballene ser dere så vidt vår alternative oppslagstavle. Den er to gamle PAX dører skrudd fast på veggen. Her kan man boltre seg fritt med kritt, og så fins det mange klyper til oppheng av div favoritter.


Nå har jeg syklet til og fra jobb, vært på kveldstur med vofs og styret på tenåringsrommet, så nå må gamle damer hvile litt, hihi! Jadda...............


Men over her er dagens bokbretteprosjekt. En stk bok fra Freetex til den nette sum av kroner 9,- ble til kunst i hylla. Enkelt, rimelig og dekorativt. Måtte jo prøve jeg også, som halve resten av Blogglandia....


Litt deilige puter har lillemor også fått inn på rommet, her er en rund heklet pute inspirert av skjønneste Kaspara og fuglepute i frisk neon fra Keiserne.  Sengetøy er fra IKEA.

Nå siger kvelden inn over meg og jeg må vel tusle bort til loppekassa snart. I morgen tidlig venter gummimerra på ny luftetur, så da gjelder å være uthvilt!

Ha en videre strålende kveld og uke alle sammen! Og tuuusen takk til alle som legger igjen kommentarer! Jeg blir så utrolig glad for sporene og de gode ordene!

Klemmer :)

Vår i Bartebyen...

Bilde fra Byglimt i Adressa

Mens været har variert fra strålende sol til snøstormer over byen i helga, har jeg benyttet meg av anledningen til å komme litt nærmere ferdigstillelse av noen prosjekter på hjemmebane. Lillemor blir snart tenåring, og rommet måtte derfor nesten få seg en liten oppjustering. Så med noe nytt fra Keiserne som inspirasjon fikk jeg svingt igang malerkosten og skrumaskina i går. Jeg fikk ikke tatt bilder, for det var laangt over leggetid for rommets eier da jeg omsider anså senga for tørr og kunne reie opp... Med vinduene på vidt gap og fingrene krysset for at den miljøvennlige malingen var akkurat det.... eller.....

Men i ettermiddag skal det ryddes og ordnes litt, et par skruehull må gjemmes unna... Symaskina må frem i lyset og noen kroker for oppheng må handles inn. Lillemor er i alle fall fornøyd med progresjonen, så da får jeg håpe det fortsetter videre i prosessen. Prosjekt - hold rommet i orden er igang, så får vi se hvor lenge det holder......

Gleder meg til å vise dere bilder og jeg kommer innom dere alle etterhvert! Må bare få tid til å ha bakenden nede på annet enn sykkelsetet først... Hehe.

Ha en alldeles nyyyydelig ny uke alle sammen!

fredag 5. april 2013

Snart HEEELG!!!


Det går litt fort i svingene hos meg for tiden. Full fart på jobb og lange dager, samt mange avtaler etter jobb denne uken har satt blogging litt bak på prioriteringen. Ikke tid til å redigere bilder heller, så her er et par fra instagram, dessverre med for dårlig lys for mobilen min...


For du finner meg som fjordby på instagram, hyggelig om du vil ta turen innom meg der også, litt flere oppdateringer i farta der..

Men uansett. Disse hyllene falt jeg pladask for! Bloomingville er produsenten, og i Bartebyen finner du slike hos Keisernes nye Trær, Interia og Ting (muligens enda flere om du leter ;)). Boksene i eik har vi hatt noen år, de er fra Åhlens men jeg vet ikke om de fortsatt har dem. Hos oss passet det i alle fall å bryte opp litt med disse siden det er så mye ulikt tre ute og går. Men flere bokser er innkjøpt hos de skjønne Keiserne, som passet på meg og holdt av et sett til meg over påske! Så i helga skal det males mer og nye skruehull lages.

Problemet er belysningen. Noen som har noen gode forslag? Det blir for mørkt borti kroken der!


Dette bildet er hentet fra nett, tror det var Husfliden som hadde en gimmik for noen år siden. Men siden der ligger en viss bekymring i luften for min Royale Stuss, måtte jeg jo bare ta dette med i dag, hehe.

For jeg er åpen for forslag til modifisering av sykkelsetet for bedre sittekomfort! Hva med ekstra polstring og brokadestoff..? Hihi! Men, det går nok bra uten også. Tar det hele med stoisk ro, og gummimerra og jeg skal nok bli venner igjen. Vi tok vår andre tur til jobb i dag og med visse endringer i veivalg kom vi nærmest isfritt til jobb. At turen ble lengre er vel bare å regne for bonus..?

Men nå må jeg fyke videre her! Kommer innom i løpet av helga med noen oppdateringer. Hus må ryddes, vaskes og shines (les: graves frem innvendig), og så skal endelig noen prosjekter få komme frem i dagens lys. Noe ble nesten ferdig i går, og I LIKE!!! Du får vente å se ;)

Ha en deilig helg alle sammen!

tirsdag 2. april 2013

Kan våren komme snart...?


Jeg lengter etter våren! Etter grønt gress, bare veier og blomstrer og trær som våkner til liv etter vinterdvalen... For HVILKEN vinter vi har fått smake på! Med lang frost her i Bartebyen i vinter, og snøeventyr uten sidestykke nordafor i påska! Ja nå har jeg opplevd vinter, og er klar for VÅR!! 

 

Her er bilder fra påsken i fjor da vi hadde bypåske, og når jeg får lastet ned bildene fra i år skal dere få se forskjellene... Men enn så lenge nyter jeg litt vårstemning, for ute er gangstiene i ferd med å dukke frem igjen bak is og morgentimenes snøfall.

Men jeg kapitulerer.

I ettermiddag må jeg ut å handle nye piggdekk til sykkelen. For jeg SKULLE grave frem gummimerra igjen etter påske, og siden føret ikke er klart for sommerdekk ennå, får jeg erstatte de ødelagte piggdekkene. Kan jo ikke gi meg så lett på forsettene mine...?

For nå skal rygg testet ettertrykkelig. etter påskens bootcamp nordafor. Men vassing i løssnø opp til livet og timesvis med snømåking av tak, preparering av bakker og løyper til store og små. Nå skal ryggen igjen får prøvd seg på sykkelsetet.

Ha en strålende dag alle sammen, nå fyker jeg avgårde på jakt etter piggdekk!