fredag 22. mars 2013

Da er de nye hjemmene til tranene mine klare!

I pausen her på jobb hjalp mine kjære kolleger meg å trekke ut fire trivelige nye hjem til tranene mine, og disse er:

*applaus*


*trampeklapp*


*påskeharefeiring*


*tji-hi*



Bilde funnet på nett

FRU ANDRESEN
KASPARA
AQUARELL
HØYTRYKK


Send meg en mail med adressene, så skal jeg ile ut på postkontoret og sende tranene avgårde til dere :)

Ha en videre strålende uke alle sammen, takk for at dere ville være med på denne lille men personlige giveawayen hos meg, og GOD PÅSKE!!!

Påskestemningen siger på....


Det nærmer seg påske og ferietid med stormskritt. Siden det er feriegjester i huset måtte jeg skynde meg å pynte litt til påske i går kveld. Så her er Fiducia vaske fra Keisernes nye trær, Stort egg fra Cornelias Hus og pynteegg på fat fra Kremmerhuset. Ellyfanten fikk være med for å se til at alt går riktig for seg i huset i ferien ;)


På benken har deilige puter og pledd fått litt nye trekk sammen med gamle favoritter, og klatreplanten fra et tantebarn har fått seg ny og fin krukke. En lyslenke med hvite plastblomstre pynter også opp litt synes jeg. Puter fra Cornelias Hus, Kremmerhuset og Ikea. Krukke fra Tine K kjøpt inn hos Home & Cottage.

(I vinduet ser dere refleksjonen av ukas hardjobbing,- slitet med å vaske unna alt tøyet til fem personer til feriestart... )


I ettermiddag trekkes vinnere på giveawayen min, så om du fortsatt ikke har meldt deg på har du et par timer på deg ennå ;)

Men nå er det tilbake til jobb! Ha en videre deilig dag, snart er det Påske!

tirsdag 19. mars 2013

Giveaway!









Det er straks påske, og siden jeg står midt i et kaos i heimen og panikkrydder/skrur/maler før helga igjen setter inn, tenkte jeg å gi en liten vårstemning til noen andre der ute. Så jeg har laget klar fire poser med traner i glade farger, og om du har lyst på, kan du være med i trekningen legger du bare igjen en kommentar under innlegget :) Tranene har maljer til oppheng så du kan henge dem hvor du vil.

Har du ikke blogg må du legge igjen mailadresse i kommentaren din så jeg kan få tak i deg for adresse.

Trekning: Fredag22. mars.





Jeg håper disse glade tranene kan få nye fine hjem snart, da hadde både de og jeg blitt glad! For traner trives jo ikke i bur, men vil fly og kose seg i fine hjem :)

Ha en videre strålende uke!

søndag 17. mars 2013

Work in progress!


Det er siste rest av helg nå, og vi har hatt et deilig vær her i Bartebyen i helga. Og med sola kom inspirasjonen til å få gjort litt i huset også. Så jeg har svingt malerkosten, vatret og skrudd til den store gullmedaljen. Resultatet skal dere få se etterhvert, men ennå gjenstår litt detaljer og opprydding før det lar deg avbilde... Imens får dere nyte synet av disse deilige ranuklene sammen med meg! De lover vår og får smilet frem til meg i alle fall :)

Tror jammen jeg skal slå til med en liten giweaway også mens jeg driver omorganisering i heimen...? Mer om det når hverdagen innhenter oss igjen! Du får følge med videre!

Ha en videre deilig søndags kveld folkens! Her er det fotball på tv'en og Bridgeblanding i skåla. Nam!

mandag 11. mars 2013

Ammogeriljamisering!



Nå sniker det seg inn litt rustikke detaljer i heimen. Snikammogerilamisering. Det får neppe stå lenge, men en liten stakket stund, til sjefen sjøl får områdd seg får det stå. I dag i alle fall. For siden jeg ligger hjemme neddopet grunnet migreneanfall får han mer å gjøre og ingen tid til å flytte unna det som i alle fall ser ryddig ut... Hehe



Trekassen fikk jeg fra morfars verksted med ovnsdeler til en koksovn for mange år siden. Den har stått og forsmektet i kjelleren, men nå er den tørket støv av og har fått komme opp i stua. Merk påskriften på toppen: PATRONER! Så da fikk Ammunisjonsboksen til sjefen sjøl unnskyldning til å komme opp i dagens lys. Den er tom, så ingen fare for at noen skal gå amok på noe som helst slags vis!



Som mykgjøring bland alt det macho ligger noen diamanter til et origamiprosjekt jeg har på gang. Sammen med noen traner i deilige vårfarger. Teakkommoden står igjen på hedersplassen på stua, og rommer bl. a. mobilladere og brillevaskutstyr. Kjekt med alle disse små skuffene!

Nå skal jeg finne horisontalen i sofa'n igjen, men ønsker dere alle en deilig start på en ny uke!

lørdag 9. mars 2013

Helgemodus...





 Det er lørdag og helgemodus i heimen. Jeg har svingt meg rundt med vaskefilla og sjefen sjøl har vært på Villmarksmessa. Hans tur dit skal dere få høre mer om i morgen, men først skal jeg benytte meg av hans godvilje etter besøket dit til å bedrive litt ammogerilamisjonering! NÅ må han vel gi seg? Men det får vi vente med å se til i morgen...


Men først skal jeg ut på en liten helgehandel før sofakroken og bursdagskake skal inntas. For med 20 åring i hus måtte jo feiringen her utsettes litt som seg hør og bør. Jubilanten kom deisende hjem i ettermiddag først, hehe.

Håper dere alle har en deilig helg rundt omkring i Norges land! Her i FjordBy er det kaldt ute, men deilig og varmt inne.

God helg!

fredag 8. mars 2013

GRATULERER MED DAGEN!!




 Gratulerer med dagen til alle flotte og stolte damer der ute! Ja for Kvinnedagen er VÅR DAG!! Hurra for oss!!!
Men de siste 20 årene har denne dagen vært feiret på annet vis hjemme jos oss, for eldstemann har bursdag i dag! På selveste kvinnedagen! Hele 20 år er han i år, så mor må virkelig vurdere sin 29. bursdag nå... Haha! For hos oss har vi da altså feiret 29 års dag for mor et par ganger nå *kremt* ok.... Flere enn et par ganger... Jaja.



Men nå har altså eldstemann 20 årsdag. Og jeg mente at dette måtte være en gylden anledning til å gi han noe til 'brudekassen'. For jeg håper jo at han en gang igjen flytter hjemefra?! Så hadde det da ikke vært en god ide med en av disse i 20 årsgave? Så han har et minne med seg videre på ferden???

Sjefen sjøl og sønnen er ikke like entusiastisk når det gjelder stoler som meg, men jeg synes en av disse hadde vært helt digg som gave selv, så da MÅ det jo være bra gave?? (Jeg ønsker meg i alle fall disse!!)

Den øverste stolen finnes hos Keisernes Nye Trær og den nederste er fra Palma, men vet lignende har vært å få tak i hos Bolia.

Hva synes du? Kul eller teit gave?

Må også benytte meg av anledningen til å ønske et tantebarn gratulerer med dagen i dag! Runa, kuleste tantebarnet! Ha en strålende dag i dag!!!!!!

Men nå må jeg tilbake til jobbingen. En kaffepause fyker fort avgårde... Men heldigvis: Snart HELG!!!!

Ha en videre strålende dag alle sammen!!!

torsdag 7. mars 2013

Valpesyk....



Jeg blir valpesyk bare av å se igjen dette bildet....!
Vår lille skjønne fra første gang vi møtte henne på kennelen.
Det var sjefen sjøl som snart fylte rundt, og siden han ble 'hundgammel' måtte jo hans stooore drøm om hund gå i oppfyllelse. Og hun ble hentet på selve runddagen av en svært så spent familie. Med frykt for eventuelt  kommende allergier og stor frykt for farlige hunder... Stakkars lillemor, hysterisk redd og nektet å komme ned fra armkroken til sjefen hele besøket. Da vi skulle ta med oss den lille skjønne firbeinte lurte hun på om vi ikke kunne ta med oss valpemor også, eller helst istedenfor, for hun var så snill...

Ja det var den gang da. Nå har den lille firbeinte blitt en voksen dame på 5 år, og lillemor ligger daglig nede på gulvet og lar seg henført rundvaske av vofs. Hun er blitt et naturlig midtpunkt i familien, og krever sin oppmerksomhet av alle, inkludert alle som kommer innom. Egnerådig, snill og leken. Alltid tilstedet og klar til å jobbe. Stoooor og skummel jakthund er hun også! På drøye seks kilo. Men det gjør ikke mye så lenge hun selv tror hun er to meter lang og kjempeskummel... Hihi. Så hun er med på elgjakt, og jaktkameratene ler ikke lengre når hun og sjefen kommer. Hun har bevist sin utmerkede nese for dem.

Den nesen værer også hva vi har til middag... Ja er det kjøtt eller fisk ligger hun pal på kjøkkengulvet til hun får sin belønning... Midt i gangveien selvfølgelig,- hun kan jo ikke risikere at vi ikke får med oss at hun venter på godbit!! Jaja. Nei nei.

Men, jeg får tøyle min valpesyke en stund til ennå...
Tror jeg...
Hihi!

Ha en fabelaktig torsdag der ute!

onsdag 6. mars 2013

VELKOMMEN inn til meg!!



Etter å ha blogget i mange år starter jeg opp ny blogg. Det startet opp med scrapbooking, men har etterhvert endret seg til litt av alt. Til slutt måtte jeg ta et oppgjør med meg selv og finne ut om jeg ønsket å fortsette å blogge, eller om jeg bare skulle avslutte det hele. For skulle jeg fortsette måtte jeg vurdere bloggnavnet mitt. Det gjenspeilte ikke lengre mine hovedinteresser, og med mange ulike brukernavn ble det bare full forvirring. Både for meg selv og mine lesere i ulike medier. Derfor samler jeg meg sammen, og du finner meg nå både på Instagram og her på Blogspot som FJORDBY.

Navnet er enkelt og bakgrunn for navnet er ganske enkelt fordi jeg bor i en by ved en fjord, og er oppvokst i en annen by ved en fjord. Ikke mer hokus pokus ved det. Men ønsker du se hva jeg har blogget om tidligere finner du det hos no27




 Her er noe av det jeg har bedrevet etterjulsvinteren med. Origami! Nesten litt meditativt å holde på med denne gamle papirbrettekunsten. Jeg ble så inspirert av skjønneste Foldyouso! at jeg fant frem papirer og så var det gjort. Jeg fikk helt dilla! Her er det moduler som er satt flatt sammen til et bilde, men disse modulene kan også settes sammen til kuber. Jeg synes det ble kult, hva synes du?

Og så vil jeg ønske deg hjertelig velkommen hit til meg! Jeg håper jeg får se deg igjen!


tirsdag 5. mars 2013

Fristelser og små vårtegn....


De siste dagene har vårtegn begynt å trenge seg frem etter vinterens kalde grep her i Trondheim. Det har vært et forrykende uvær ute, og da passet det godt med et lite søk gjennom gamle bilder på maskinen. Dette bildet er hentet til inspirasjon en gang fra nett, og jeg husker dessverre ikke hvor det er hentet fra. Så om noen føler seg tråkket på for glemt akreditering skal jeg umiddelbart slette bildet.

Men enn så lenge nyyter jeg bildene i all sin fargeprakt. Med sine fristelser og løfter. Løfter om at snart kommer vår og sommer. Snart kan vi pakke bort isbroddene, sette bort støvler (ok, de settes aldri langt unna,- vi bor jo tross alt i Trøndelag....) og tusle barbeint ut i gresset... Åååå som jeg gleder meg! Imens tror jeg at jeg lar meg friste til å kanskje finne frem litt bakevarer for å se om jeg også kan få til noe som frister...? Ikke forhåpninger om å få til noe som på bildene, men forhåpentligvis vil smaken bli bra nok..

Ha en deilig tirsdag ettermiddag alle sammen!